Voluntariat in ingrijiri paliative in Romania

Voluntariat in ingrijiri paliative in Romania 2017-06-05T14:40:24+00:00

„O tânără, fericită, împlinită, primește în urma unor investigații medicale diagnosticul implacabil: cancer. Cafeaua de dimineață împreună cu soțul, plimbările cu copilul prin parc, aniversările în familie, cu prietenii- tot ceea ce reprezenta pentru ea micile bucurii de zi cu zi e pus sub semnul întrebării odată cu neputințele aduse de boală. Ajutorul venit prin îngrijirea paliativă și VOLUNTARUL care o sprijină de fiecare dată când are nevoie, o fac să simtă că nu este singură și că încă se poate bucura de fiecare clipă de viață, alături de cei dragi. Pentru că asta fac VOLUNTARII: LUMINEAZĂ VIEȚI!”

Ca voluntar într-un serviciu de îngrijiri paliative poți ajuta persoanele bolnave să se bucure de fiecare clipă de viață. 

Forumul coordonatorilor de voluntari

brosuri1_3

brosuri4_6

Managementul voluntarilor din serviciile de ingrijire paliativa

Toate aceste resurse au fost create in cadrul proiectului „Dezvoltarea programelor de voluntariat in ingrijiri paliative la nivel national” initiat de HOSPICE Casa Sperantei, derulat in perioada aprilie 2014- aprilie 2016, in parteneriat cu Hospice Emanuel Oradea si Asociatia Lumina Bacau, cu finantare prin granturile SEE 2009– 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.